OLDTIMER TIPS

  Oldtimers, Vintage & Classics


CCDA - Classic Car Drivers Association

 
select country website
Oldtimertips Belgie/ Belgique
Oldtimertips Nederland
Oldtimertips Deutschland
Oldtimertips France - Belgique
Classic Car Tips United Kingdom
Classic Car Tips United States of America
Classic Car Tips Europe

   Dé Website met een hart voor Oldtimers, klassiekers, retro en vintage.

 
 
download GRATIS ICONS Classic Gazette
 
Win Vrijkaarten
 
Oldtimer fotos
 
Nieuw op de markt
 
ICONS of elegance magazine
 
clubBOETIEK
 
 
Evenementen
 
Fotos
 
Specificaties
 
Oldtimer Experten
 
Musea
 
Clubs-Verenigingen
 
 
CCDA Leden voordelen
 
Schrijf in voor de CCDA nieuwsbrief
 
voeg een evenement toe
 
voeg een expert toe
 
voeg een museum toe
 
voeg een club toe
 
 
Omologato uurwerken
 
Oldtimer Stalling Limburg
 
 
Autostoffering Carla
 
 
ICONS boutique
 
 
T&T en Quirynen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nieuwtjes uit de Autowereld

 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
 

Met een stuurslot beter afHet uitrusten van uw auto met een extern stuurslot is geen overbodige luxe, maar een verstandige zet. Dit geldt met name wanneer uw wagen een oldtimer betreft. Autodieven hebben hun zinnen ook gezet op gewilde verzamel- en investeringsobjecten zoals een klassiek automodel. Juist bij oudere wagens verdient de inbraakbeveiliging extra aandacht. Interne stuurvergrendeling is dan wel vaak aanwezig, maar daar weet de gewiekste autodief vaak wel raad mee. Bovendien is de inbouw van een moderne startonderbreker niet vanzelfsprekend in een oldtimer. De achteraf-inbouw ervan vergt tijd, geld en het onvermijdelijke garagebezoek. Neem geen risico en beveilig uw auto extra met een kwalitatief hoogwaardige stuurklem.

Met zijn sleutelloze vergrendeling biedt het stuurslot van HEYNER maximale beveiliging tegen diefstal. Niet alleen is het van robuust metaal en kunststof vervaardigd, maar ook duidelijk zichtbaar wanneer het is aangebracht. De afschrikkende werking verkleint de kans dat een ruitje ingetikt of een deurslot vernield wordt. De stuurklem is eenvoudig aan te brengen dankzij zijn verstelbaarheid, en geschikt voor alle wagentypes. Het instelbare cijferslot maakt het bewaren van een sleutel overbodig.

Voor een uitgebreid assortiment aan startonderbrekers en andere inbraakbeveiliging voor uw auto kunt u in onze webshop terecht. Hier vindt u zeker het product dat het beste bij uw wagen past. Met een HEYNER stuurslot kiest u voor een kwaliteitsproduct met een lange levensduur, vervaardigd van stevig, hoogwaardig materiaal. Geef autodieven het nakijken en bescherm uw kostbare bezit met een stuurklem.


---

Porsche 911 Carrera 4S -Belgian Legend Edition-

 Porsche 911 Carrera 4S -Belgian Legend Edition-Jacky Ickx zal voor altijd een legendarische autoracer blijven. Een Belgisch icoon, die een hechte link met het merk Porsche koestert. Porsche België is dan ook heel trots van Porsche AG de toelating te hebben gekregen om hulde te brengen aan onze nationale legende, via de productie van een heel bijzondere Porsche 911.

Met zijn vele successen in de 24 Uur van Le Mans, Parijs-Dakar, Formule 1 en zijn titels in het wereldkampioenschap uithouding van 1982 en 1983 beschikt Jacky Ickx over één van de bestgevulde en meest opmerkelijke erelijsten uit de geschiedenis van de autosport. Zijn carrière liep meer dan drie decennia lang en ook nu nog wordt hij beschouwd als een ware referentie. Porsche België heeft nu het immense voorrecht om het unieke racetalent van Jacky Ickx te eren en de onweerlegbare bijdrage van de man aan de Belgische autosport in de schijnwerpers te stellen.

Een team van automobiel-, design- en productie-experts heeft over een periode van 18 maanden, en met de steun van Jacky Ickx die zijn persoonlijke toets aan het project aanbracht, een unieke en tijdloze 911 ontworpen. De wagen is de legende Jacky Ickx werkelijk waardig. Deze Porsche 911 (992) Carrera 4S “Belgian Legend Edition” zal slechts 75 keer worden gebouwd, om in 2020 de 75ste verjaardag van Jacky Ickx te vieren.

Unieke en exclusieve uitrusting Naast de reeds uitgebreide standaarduitrusting van een 911 Carrera 4S krijgt deze “Belgian Legend Edition” een hele waaier aan unieke en exclusieve extra's mee. Op esthetisch vlak moet zeker de koetswerkkleur op staal “X Blue” worden benadrukt, een kleur die identiek is aan die van de helm van Jacky Ickx. Verder zijn er ook nog de speciaal ontworpen velgen met witte streep, ook een referentie naar de helm van Jacky Ickx, en de badge met Belgische vlag, naam en handtekening van Jacky Ickx aan bestuurderszijde. Binnenin prijkt de handtekening van Jacky Ickx op de centrale armsteun; een Pebble Grey kruissteek op het dashbord en de deurpanelen; deurdrempels met “Belgian Legend Edition” logo; een Pebble Grey biesje op de sport plus zetels; een contactsleutel in “X Blue” uitvoering met handtekening van Jacky Ickx en bijhorend gepersonaliseerd sleuteltasje. Tenslotte wordt deze 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” ook nog vergezeld door een miniatuurversie van de auto, met serienummer; een fotoboek over de productie van de auto, met vermelding van het chassisnummer en een door Jacky Ickx gehandtekende brief.

De 911 Carrera 4S “Belgian Legend Edition” wordt aangedreven door een zescilinder boxermotor van 2.981 cc, goed voor 331 kW / 450 pk. Ze is nu beschikbaar in de officiële Porsche Centres in België, voor de prijs van 199.911 € incl. BTW

Tekst & Foto: © Porsche


---

Wereldpremière van de Porsche Taycan: de sportwagen duurzaam herontworpenkilometersportwagen stellen zich voor

 Puristisch design en zuiver elektrische aandrijving

Puristisch design en zuiver elektrische aandrijving

Porsche heeft vandaag zijn eerste zuiver elektrische sportwagen aan het publiek voorgesteld met een spectaculaire wereldpremière op drie continenten tegelijk. “De Taycan verbindt ons erfgoed met de toekomst. Hij zet het succesverhaal van ons merk voort, een merk dat al meer dan zeventig jaar fascineert en mensen over de hele wereld begeestert”, zei Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG, die de wereldpremière in Berlijn opende. “Deze dag markeert het begin van een nieuw tijdperk.”

De vierdeurs sportsedan biedt een uniek pakket dat de typische prestaties en connectiviteit van Porsche combineert met dagelijkse bruikbaarheid. Tegelijk zetten de zeer geavanceerde productiemethodes en de features van de Taycan nieuwe standaarden op het vlak van duurzaamheid en digitalisatie. “We beloofden een echte Porsche voor het tijdperk van de elektromobiliteit – een fascinerende sportwagen die niet alleen opwindend is qua technologie en rijdynamiek, maar ook de passie aanwakkert bij mensen overal ter wereld, net zoals zijn legendarische voorgangers gedaan hebben. Nu maken we deze belofte waar”, benadrukt Michael Steiner, binnen de raad van bestuur van Porsche AG verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling.

De eerste versies in de nieuwe modelreeks zijn de Taycan Turbo S en de Taycan Turbo. Zij vormen het speerpunt van Porsche E-Performance en behoren tot de krachtigste productiemodellen die de sportwagenfabrikant momenteel in zijn productportfolio heeft. Minder krachtige varianten van deze vierwielaangedreven wagens volgen dit jaar nog. De eerste afgeleide die wordt toegevoegd, is de Taycan Cross Turismo aan het einde van volgend jaar. Tegen 2022 zal Porsche meer dan zes miljard euro geïnvesteerd hebben in elektromobiliteit.

Prestaties gekoppeld aan efficiëntie
De Turbo S, het vlaggenschip van de Taycan, genereert een overboostkracht tot 560 kW (761 pk) in combinatie met de Launch Control en de Taycan Turbo gaat tot 500 kW (680 pk). De Taycan Turbo S accelereert van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden, terwijl de Taycan Turbo deze sprint afwerkt in 3,2 seconden. De Turbo S heeft een actieradius tot 412 kilometer en de Turbo haalt een rijbereik van 450 kilometer (telkens volgens WLTP). De topsnelheid van beide vierwielaangedreven modellen bedraagt 260 km/u.

De Taycan is de eerste productiewagen met een boordspanning van 800 volt in plaats van de gebruikelijke 400 volt voor elektrische wagens. Onderweg is dit een bijzonder voordeel voor de Taycan-bestuurders: in iets meer dan vijf minuten kan de batterij met gelijkstroom (DC) via het snellaadnetwerk genoeg stroom laden voor een rijbereik tot 100 kilometer (volgens WLTP). De laadtijd van 5 naar 80 procent batterijlading bedraagt 22,5 minuten wanneer je kunt laden onder ideale omstandigheden en het piekvermogen oploopt tot 270 kW. De totale capaciteit van de Performance Plus-batterij bedraagt 93,4 kWh. Taycan-bestuurders kunnen hun auto thuis comfortabel opladen met maximaal 11 kW wisselstroom (AC).

De Porsche Taycan Turbo S en Porsche Taycan Turbo zijn vanaf nu te bestellen en kosten respectievelijk 191.724,50 euro en 157.844,50 euro in België, inclusief landspecifieke uitrusting en btw.

Puristisch exterieurdesign met Porsche-DNA
Met zijn strakke, puristische design markeert de Taycan het begin van een nieuw tijdperk. Tegelijk behoudt hij het onmiskenbare DNA van Porsche. Vooraan oogt hij opmerkelijk breed en vlak, met sterk gewelfde spatborden. Het profiel wordt gevormd door de sportieve, naar achteren aflopende daklijn. Kenmerkend is ook de zijkant met sterke welvingen. De slanke cabine, de ingetrokken C-stijl en de uitgesproken schouders van de spatborden leiden tot een scherp benadrukte achterkant, typisch voor het merk. Er zitten ook innovatieve elementen in het design, zoals de Porsche-belettering met glaseffect die geïntegreerd werd in de lichtstrip aan de achterkant. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,22 draagt de aerodynamisch vormgegeven basisvorm sterk bij tot een lager energieverbruik en dus een grotere actieradius.

Uniek interieurdesign met brede schermstrook
Het interieur betekent de start van een nieuw tijdperk met zijn heldere structuur en volledig nieuwe architectuur. De vrijstaande, gebogen instrumentencluster vormt het hoogste punt van het dashboard. Zo ligt de focus duidelijk op de bestuurder. Een centraal infotainmentscherm van 10,9 duim en een optioneel scherm voor de passagier vormen samen een geïntegreerde glazen strook met black-panellook. Alle gebruiksinterfaces werden volledig hertekend voor de Taycan. Het aantal klassieke bedieningen zoals schakelaars en knoppen werd sterk verminderd. In de plaats daarvan gebeurt de bediening nu intelligent en intuïtief via aanraakvlakken of met de spraakbediening die reageert op het commando “Hey Porsche”.

In de Taycan biedt Porsche voor de eerste keer een versie met volledig leervrij interieur aan. Interieurbekledingen gemaakt van innovatieve, gerecycleerde materialen benadrukken het duurzame concept van de elektrische sportwagen. ‘Voetruimtes’ – uitsparingen voor de voeten in de batterij – verzekeren het zitcomfort achterin en maken een lage zitpositie mogelijk die typisch is voor sportwagens. Er zijn twee kofferruimtes beschikbaar: het voorste compartiment heeft een capaciteit van 81 liter, het achterste van 366 liter.

Innovatieve aandrijfmotoren en transmissie met twee versnellingen
De Taycan Turbo S en Taycan Turbo hebben twee uitzonderlijk efficiënte elektromotoren, één aan de vooras en één aan de achteras, waardoor de auto’s de vier wielen aandrijven. Zowel de actieradius als de continue aandrijfkracht profiteren van de hoge efficiëntie van de permanente magneetsynchroonmotoren. De elektromotor, transmissie en pulsgestuurde omvormer worden gegroepeerd in een compacte aandrijfmodule. De modules hebben de hoogste energiedichtheid (aantal kW per liter pakketruimte) van alle elektrische aandrijflijnen die vandaag op de markt zijn. Een bijzondere eigenschap van de elektromotoren is de haarspeldvorm van de statorspoelen. Deze technologie maakt het mogelijk om meer koper in de stator te integreren. Dit verhoogt het vermogen en het koppel bij hetzelfde volume. De aan de achteras ingebouwde transmissie met twee versnellingen is een innovatie ontwikkeld door Porsche. De eerste versnelling geeft de Taycan meer acceleratievermogen bij een start vanuit stilstand, terwijl de tweede versnelling met een lange overbrengingsverhouding zorgt voor een hoge efficiëntie en grote vermogensreserves. Dit geldt ook bij zeer hoge snelheden.

Centraal verbonden onderstelsystemen
Porsche gebruikt een centraal verbonden controlesysteem voor het onderstel van de Taycan. De geïntegreerde Porsche 4D Chassis Control analyseert en synchroniseert alle onderstelsystemen in real time. Tot de innovatieve onderstelsystemen behoren de adaptieve luchtvering met driekamertechnologie inclusief elektronische PASM-demperregeling (Porsche Active Suspension Management) en de elektromechanische rolstabilisatie Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC Sport) met Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Uniek zijn de vierwielaandrijving met twee elektromotoren en het energierecuperatiesysteem. Er kan tot 265 kW gerecupereerd worden en dat is aanzienlijk meer dan bij de concurrentie. Uit rijtesten blijkt dat ongeveer 90 procent van de dagelijkse remingrepen uitsluitend door de elektromotoren gebeurt, dus zonder dat de hydraulische remmen aan de wielen geactiveerd moeten worden.

Het profiel van de verschillende rijmodi volgt dezelfde basisfilosofie als in de andere modelreeksen van Porsche. Bovendien zijn er speciale instellingen die het mogelijk maken om de zuiver elektrische aandrijving optimaal te gebruiken. Er is keuze uit vier rijmodi: Range, Normal, Sport en Sport Plus. Daarnaast is er nog de Individual-modus om afzonderlijke systemen volledig naar wens te configureren.

Wereldpremière op drie continenten tegelijk
De wereldpremière van de Porsche Taycan vond tegelijk plaats in Noord-Amerika, China en Europa. De belangrijkste afzetmarkten voor de nieuwe elektrische sportwagen bevinden zich op deze drie continenten. De locaties van het evenement zijn synoniem voor drie manieren van duurzaam energiebeheer: de Niagara Falls aan de grens tussen de Amerikaanse staat New York en de Canadese provincie Ontario vertegenwoordigen waterkracht, het zonne-energiepark in Neuhardenberg bij Berlijn staat voor zonne-energie en het windmolenpark op het eiland Pingtan (ongeveer 150 kilometer van de Chinese stad Fuzhou in de provincie Fujian) vertegenwoordigt windenergie. Deze drie natuurkrachten ervaren we met al onze zintuigen op precies dezelfde manier als de indrukwekkende krachtontplooiing van de eerste zuiver elektrische sportwagen van Porsche. Dit unieke drievoudige evenement werd wereldwijd uitgezonden via livestream op NewsTV.porsche.com.

Tekst & Foto: © Porsche


---

 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
 
E & R Classic Cars Holland, THE Oldtimer and Classic Car specialist
 
Chromage Vleminckx verzinken
 vernikkelen
 verkoperen
 slijpen & polijsten
 oldtimer radiators
 alu laswerk
 behandelen corrosie bestendig
 stoombatterijen op maat
 vertinde koelwerken
 caterpillar
 
Autoworld, More than a Museum
 
Meguiar´s
 
Autoaanpassingen Eric
 
ICONS of elegance Classic Car Magazine
 
 
VIVAndalusia vakantiewoning
 
 
 
 
 
 
WIN FREE TICKETS
 
 
 
 
 
 
 
WIN FREE TICKETS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WIN FREE TICKETS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Contact us
Board
Disclaimer, Privacy Policy
CCDA.eu
Oldtimerkopen.eu
Oldtimertips.be
Oldtimertips.nl
Oldtimertips.de
Oldtimertips.eu
Oldtimertips.com
Oldtimertips.co.uk
thesportscoupe.com
 
our partners:
autoworld.be
Inhoudstabel
evenementenkalender
fotoreportages
oldtimer data
oldtimer experten
musea
clubs
voorbije evenementen